De voordelen van een duo rolgordijn

Duo rolgordijnen zijn een voordelige oplossing voor raamdecoratie en zijn ook nog eens perfect geschikt voor iedere ruimte in huis.

De voordelen van een duo rolgordijn

Ga je verhuizen en heb je nieuwe raamdecoratie nodig of ben je toe aan iets nieuws? Overweeg je duo rolgordijnen, maar ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan vooral deze blogpost waarin alle informatie en voordelen worden benoemd, zodat je een uitstekende keuze kunt maken.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof die over elkaar heen schuiven. De ene laag stof bestaat uit doorzichtig gaas en de andere laag stof bestaat uit een ondoorzichtige stof. De twee lagen stof worden aan een rolbuis bevestigd. Je schuift de rollen stof over elkaar door de bovenste rolbuis. Hierdoor kun je zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen. Wil je graag een donkere slaapkamer? Dan is een duo rolgordijn verduisterend een prima oplossing. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen duo rolgordijn
samen te stellen door te kiezen welke structuur en kleur je wilt.

Geschikt voor iedere ruimte in huis

Het grootste voordeel van een duo rolgordijn is dat je het kunt gebruiken voor iedere ruimte in huis. Zelfs in natte ruimtes, zoals de badkamer. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van polyester en aluminium. De standaard duo rolgordijnen zijn scherp geprijsd en daardoor een voordelige oplossing voor prachtige raamdecoratie.

Door te kiezen voor duo gordijnen op maat zorg je ervoor dat iedere ruimte over optimale raamdecoratie beschikt. Afhankelijk van de ruimte kun je kiezen voor transparante, semi-transparante of verduisterende stof, en kun je de kleur perfect bij je interieur laten passen. Heb je een slimme woning? Dan kun je er zelfs voor kiezen om elektrische duo rolgordijnen te laten installeren. Je kunt ze dan eenvoudig via je telefoon bedienen. Liever een bedieningsketting? Dat kan natuurlijk ook.

Hoe meet je het raam op?

Bedenk eerst of je de duo rolgordijnen in de dag of op de dag wilt monteren. Bij het meten van montage in de dag meet je de breedte van het kozijn boven en onder. Voor de hoogte meet je van de bovenkant van de nis tot op de vensterbank.

Bij montage op de dag meet je de breedte van de nis, waarbij je aan beide zijden 10 cm voor verduisterende stof of 7 cm optelt. Voor de hoogte meet je de hoogte van de nis. Hier tel je vervolgens 10 cm bij op, je gaat dan uit van montage 10 cm boven de nis.

Misschien ook leuk voor jou